В Україні впровадять інноваційну IT-платформу для аграріїв та пов’язаних із сектором компаній. Зокрема розробляти технічну складову проекту вже почала компанія «Київстар».

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

«Ми ініціюємо створення глобальної платформи, яка стане єдиним галузевим майданчиком та зручним каналом комунікації для усіх, хто цікавиться аграрним сектором, хто працює або планує почати свою діяльність у агробізнесі. Така платформа надасть багато можливостей для оперативного обміну важливою інформацією та успішним досвідом. Проект стане ще одним додатковим інструментом для розвитку АПК», — зазначив Тарас Кутовий.
Мета глобальної ІТ-платформи – сприяти активній і взаємовигідній співпраці учасників, налагоджувати тісні контакти між ними, удосконалювати виробничі процеси, впроваджувати нові технології та інновації, надавати комплексну інформацією про те, що відбувається в українському та світовому агробізнесі.
Одним із технічних елементів платформи стане мобільний додаток. Завдяки додатку, користувачі зможуть отримувати галузеву інформацію (наприклад, дізнаватись ціни на продукцію, матеріали, новини, погоду, поради тощо), проводити торгові операції, планувати і аналізувати ведення свого бізнесу.
За пропозицією Міністра, додаток матиме спеціальний чат для вільного спілкування, обміну досвідом, знаннями, ідеями та пропозиціями. Також завдяки цьому додатку аграрії зможуть отримувати інформацію щодо державних програм підтримки, дотацій, оперативних статистичних даних та перспективних напрямків діяльності.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.